19 Mart 2015 Perşembe

ÇİKOLATA SOSLU ELMA TOPLARI



Canınız çikolata çekiyor ama evde hiç çikolata kalmamış :( Mutfak dolaplarını karıştırmaya başladığınızda bilin bakalım karşınıza ne çıkıyor? Çikolata sosu... Elinize aldığınız an, gözünüz masanın üzerindeki elmalara mı takıldı? "Hay Allah ya şöyle bir çikolata soslu elma topları olsaydı..."lı cümleler de kurmaya başladıysanız, hadi o zaman sizi mutfağa alalım :) Zira bu tarif tam size göre, hem de çok pratik...

MALZEMELER:
  • 4 adet elma
  • 2 paket bisküvi (elmaların boyutuna göre 2,5 - 3 paket de kullanılabilir)
  • 1 çay bardağı iri iri dövülmüş fındık
  • 1 tutam tarçın
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker ya da pudra şekeri ( şeker ilave etmek tamamen damak tadınıza kalmış, şahsen ben tatlı elma kullandığım için şeker ilave etmedim.
  • 1/2 paket çikolata sosu
  • 250 ml süt (1 + 1/4 su bardağı süt)
  • Üzerini süslemek için fındık (isteğe göre ilave edilir)
YAPILIŞI:
  1. 4 adet elmamızın kabuklarını soyup, rendeliyoruz.
  2. Rendelediğimiz bu elmaları bir pişirme kabına alıyoruz. Üzerine tarçın ve fındığı ekleyerek, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz. ( Ben elma ve tarçını birbirine yakışturdığım için tarçınını bol koyuyorum bu sebeple içine şeker atmıyorum. Ancak siz damak zevkinize göre içine bir tatlı ya da yemek kaşığı toz ya da pudra şekeri ilave edebilirsiniz. )
  3. Elmalarımız pişerken bir yandan çikolata sosumuzu hazırlıyoruz. Bir kabın içine sütü ve yarım paket toz çikolata sosunu dökerek, kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  4. Bisküvilerimizi küçük parçalara ayırıyoruz. (Ben fındığı bol olsun diye 2 paket fındıklı bisküvi kullanıyorum ve itiraf ediyorum elde ufalamak yerine rondodan geçiriyorum.)
  5. Pişen elmalarımızın ilk sıcağı geçtikten sonra üzerine bisküvileri ve fındığımızı ilave edip yoğuruyoruz. (Püf nokta: elmaların büyüklüğüne, pişme süresine ve yoğururken alacağı kıvamına göre biraz daha bisküvi ilave edilebilir. )
  6. Yoğurduğumuz bu karışımdan küçük parçalar koparıp, yuvarlıyoruz. (Püf nokta: Bu işlemi yaparken elimizi biraz ıslatmamız kolay yuvarlamamızı sağlayacaktır.)
  7. Yuvarladığımız minik elma toplarımızı servis tabağına alıp, üzerine hazırladığımız Çikolatalı sosu döküyoruz. Ve servise hazır hale getiriyoruz. Tabi dayanamayanlar bu lezzeti üzerine döktükleri Fındık parçaları ile taçlandırabilirler :)
Afiyetler olsun efenim...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder