MALZEMELER:
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- ½’den biraz fazla margarin (tereyağı ya da özellikle teremyağ tercihimdir)
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya esansı (paket vanilin de kullanılabilir)
- 4 – 5 kaşık un
- Alabildiğine buğday nişastası (hamurun ele yapışmasını önleyecek kadar)
Kurabiye Dışını Kaplamak İçin:
- 1 kutu Nutella ( ben sarelle kullandım, nutella ile yaptığım çok tatlı oldu)
- Yarım paket Corn Flakes (mısır gevreği)
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
YAPILIŞI:
- Öncelikle 1 adet yumurtamızı mikser yardımı ile köpürene kadar çırpıyoruz.
- Sonra üzerine 3 yemek kaşığı şekerimizi ve margarinimizi ilave edip, homojen bir karışım elde edene kadar yine mikser yardımı ile iyice karıştırıyoruz. (püf nokta: margarin oda sıcaklığında ve küçük parçalar halinde dilimlenmiş olursa daha iyi bir kıvam elde edilebilir.)
- Hazırladığımız bu sıvı karışımın üzerine un, kabartma tozu, vanilya ve nişastayı ekleyip, elle yoğuruyoruz. Yumuşak, ele yapışmayan bir kıvam elde ettiğimiz zaman iç kurabiyemiz hazır demektir. (püf nokta: un nişasta ve kabartma tozunu elek yardımıyla karışıma dahil edersek daha güzel bir kıvam elde edebiliyoruz. Ve nişastayı göz kararı ayarlamamız gerektiği için, bence yavaş yavaş hamura dahil edilmesinde fayda var)
- Hazırladığımız bu hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar alıp, top şeklinde yapıp, yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştiriyoruz. Ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10-15 dakika pişiriyoruz. Yalnız turbo fırın ile mini fırının ısılarında farklılık olacağı ve nişastalı olan bu kurabiyelerimiz çok çabuk pişeceği için aman diyim dikkat edin, pembeleşmeye başladığı an fırından çıkarın. J
- Kurabiyelerimiz bir tarafta soğurken, dışını kaplayacağımız sosu da hazırlamamız gerekiyor J Bunun için göz kararı ( ki kendisi yaklaşık 4-5 yemek kaşığı sarelleye denk gelir) Benmari usulü eritiyoruz. Eritirken içine daha akışkan bir kıvam elde etmek için 1 tatlı kaşığı sıvı yağ koyuyoruz.
- Bir yandan mısır gevreklerini (corn flakes) olduğundan daha küçük parçalara ayırarak derin bir kaba alıyoruz.
- Son işlem olarak soğuyan kurabiyelerimizi önce erittiğimiz sarelleye sonra da mısır gevreklerine bulayıp, servis tabağına alıyoruz. Dilerseniz servis yapmadan 25-30 dakika öncesine kadar buzdolabında bekletebiliriz.
Afiyetler olsun efenim... :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder