16 Mart 2015 Pazartesi

MISIR GEVREKLİ KURABİYE



MALZEMELER:
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • ½’den biraz fazla margarin (tereyağı ya da özellikle teremyağ tercihimdir)
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya esansı (paket vanilin de kullanılabilir)
  • 4 – 5 kaşık un
  • Alabildiğine buğday nişastası (hamurun ele yapışmasını önleyecek kadar)

Kurabiye Dışını Kaplamak İçin:
  • 1 kutu Nutella ( ben sarelle kullandım, nutella ile yaptığım çok tatlı oldu)
  • Yarım paket Corn Flakes (mısır gevreği) 
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

YAPILIŞI:
  1. Öncelikle 1 adet yumurtamızı mikser yardımı ile köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Sonra üzerine 3 yemek kaşığı şekerimizi ve margarinimizi ilave edip, homojen bir karışım elde edene kadar yine mikser yardımı ile iyice karıştırıyoruz. (püf nokta: margarin oda sıcaklığında ve küçük parçalar halinde dilimlenmiş olursa daha iyi bir kıvam elde edilebilir.)
  3. Hazırladığımız bu sıvı karışımın üzerine un, kabartma tozu, vanilya ve nişastayı ekleyip, elle yoğuruyoruz. Yumuşak, ele yapışmayan bir kıvam elde ettiğimiz zaman iç kurabiyemiz hazır demektir. (püf nokta: un nişasta ve kabartma tozunu elek yardımıyla karışıma dahil edersek daha güzel bir kıvam elde edebiliyoruz. Ve nişastayı göz kararı ayarlamamız gerektiği için, bence yavaş yavaş hamura dahil edilmesinde fayda var)
  4. Hazırladığımız bu hamurdan ceviz büyüklüğünden parçalar alıp, top şeklinde yapıp, yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yerleştiriyoruz. Ve önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10-15 dakika pişiriyoruz. Yalnız turbo fırın ile mini fırının ısılarında farklılık olacağı ve nişastalı olan bu kurabiyelerimiz çok çabuk pişeceği için aman diyim dikkat edin, pembeleşmeye başladığı an fırından çıkarın. J
  5. Kurabiyelerimiz bir tarafta soğurken, dışını kaplayacağımız sosu da hazırlamamız gerekiyor J Bunun için göz kararı ( ki kendisi yaklaşık 4-5 yemek kaşığı sarelleye denk gelir) Benmari usulü eritiyoruz. Eritirken içine daha akışkan bir kıvam elde etmek için 1 tatlı kaşığı sıvı yağ koyuyoruz.
  6. Bir yandan mısır gevreklerini (corn flakes) olduğundan daha küçük parçalara ayırarak derin bir kaba alıyoruz.
  7. Son işlem olarak soğuyan kurabiyelerimizi önce erittiğimiz sarelleye sonra da mısır gevreklerine bulayıp, servis tabağına alıyoruz. Dilerseniz servis yapmadan 25-30 dakika öncesine kadar buzdolabında bekletebiliriz.

Afiyetler olsun efenim... :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder