27 Nisan 2013 Cumartesi

HALLEY PASTA


Merhabalar efenim... Çok sevdim bu tarif yazma işini aynı gece içerisinde bu sizinle paylaştığım ikinci tarifim:)
Pek bir pratik olmasına karşın tadı enfes bir tarif seçtim sizin için:) Tek temennim sevginizle yapıp, mutlulukla yemeniz:) Huzurlarınızda Halley Pasta....

Malzemeler:
  • 1 paket 10'lu halley
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 paket çikolatalı sos
  • 1 adet muz
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 3,5 su bardağı süt (1 su bardağı krem şanti için, 2,5 su bardağı çikolatalı sos için)
  • Üzerini süslemek için bir miktar ince kıyılmış fındık
Yapılışı:
  1. Öncelikle halleylerimizi bıçak yardımıyla küp şeklinde doğruyoruz. (çok minik olmamasına özen gösterin)
  2. Derin bir kap içerisinde krem şantimizi hazırlıyoruz. Derin bir kabın içerisinde 1 poşet krem şantiyi 1 bardak süt ile mikser yardımıyla yaklaşık 10 dakika karıştırıp kıvamlı bir hale getiriyoruz.
  3. Hazırladığımız krem şantinin içerisine 1 su bardağı fındığımızı ve küçük küçük doğradığımız muzu ilave edip, karıştırıyoruz.
  4. Hazırladığımız krem şantinin içerisine halley parçalarımızı da ekleyip, karışımı tüm halley parçalarına yedirecek biçimde karıştırıyoruz.
  5. Karışımı koyacağımız kek kalıbını, karışımı koymadan önce tüm içini kenarlarından fazlaca taşacak şekilde streç filmle kaplıyoruz. Sonra hazırladığımız halley pasta karışımını kabın içerisine boşaltıyoruz. Kenarlarından taşan streç filmle üzerini kaplayıp en az 4 saat derin dondurucuda bekletiyoruz.
  6. Servis yapmadan önce üzerini kaplayacağımız çikolata sosunu hazırlıyoruz. 1 paket çikolata sosunu 2,5 bardak sütle karıştırarak orta ateşte pişiriyoruz. ( normalde çikolata soslarını 3,5 su bardağı sütle hazırlıyoruz ancak bu tarifte kıvamın daha koyu olmasını istediğimiz için 2,5 bardak süt kullanmamız gerekiyor.)
  7. Servis için derin dondurucudan çıkardığımız halley pastamızı streçlerinden ayırıp servis tabağına alıyoruz ve soğuttuğumuz çikolata sosunu üzerine boşaltıyoruz. Pastamızın üzerini son olarak ince kıyılmış fındıkla süsleyip afiyetle yenecek hale getiriyoruz:)
Afiyetler olsun...:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder